Seija Vestin

Hej alla seniorer!

Jag vill skriva till Er och berätta mitt ”Corona år 2020”. Det blev inte så som jag hade tänkt…..Jag gick på pension 20200101, 65,5 år gammal. Tänkte då att nu har jag möjlighet vara i Finland hos dottern, barnbarn, barnbarnsbarn, systern, far min och övriga släkten hela sommaren, har längtat efter 40 år, semestern har inte räckt till lång vistelse. Jag skulle även varit med mina två yngsta barnbarn när deras föräldrar hade tänkt åka till Spanien. Allt blev annorlunda. Var med mina yngsta barnbarn 2 och 4 år hemma i Sundsvall (De bor i Sverige) tre härliga och intensiva veckor medans deras föräldrar jobbade. Vi gjorde små utflykter i närområdet eftersom jag har inte bil. När skogen är ju härlig, jag älskar skogen och även barn gör det.

Jag hade tänkt även fortsätta mitt älskade sittgympa på äldreboende som volontär, det blev besöksförbud. I stället blev jag volontär i Frälsningsarmén och hjälper till där ett par dagar i veckan. Önskar att framöver får jag ha mitt gympa i något äldreboende…..det är kul och uppskattad.

Jag har plockad hallon åt grannen som är äldre än jag hon kokade hallonsylt. Det har blivit många tre fyra timmars promenader, älskar promenader. Har även tagit fram virknålen igen, har inte haft ork handarbeta på många år, har haft stor familj, jobbat heltid som undersköterska i äldreboendet och varit ensamstående….Jag är inte så duktig men jag har virkad tre ”Corona sjalar”, jag kallar de så, till present….fjärde är på gång.

Nu längtar jag redan till nästa sommar, då kanske jag kan tillbringa sommaren med mina kära i Finland. Bada i pappas ved bastu och simma i sjön bredvid. Jag är tacksam att jag har fått vara frisk, peppar, peppar, även mina nära och kära. Jag ber för de som har det tungt och inte mår bra. Jag är lycklig om jag kan göra någon glad varje dag, det önskade jag alltid även när jag jobbade, då blev det en bra dag även för mig……

Ha det gått vänner….

Seija Vestin