Mona Blomgren

Coronans år 2020                                

Jag heter Mona Blomgren och bor i Jakobsberg och är med i styrelsen på PRO Jakobsberg. Jag är 81 år gammal.

Jag är en föreningsmänniska och har under året deltagit vid PRO Jakobsbergs uteaktiviteter, bl a har jag hållit i minigolfen på tisdagar, har varit expeditionsvakt några onsdagar. Dessutom har jag deltagit i 4 olika digitala styrelsemöten (alla under olika tekniker). 

Jag bor i ett radhus och har 2 uteplatser som ska skötas. Häckar ska klippas, ogräs ska plockas, pallkragarnas kryddväxter ska skötas och skördas, stora växthuset ska tas om hand, plocka bär samt skörda växter och vattning av alltihop, men man kan inte bo bättre i dessa tider. Med andra ord så har jag haft en hel del att göra.

Eftersom jag är 81 år gammal så går det inte så fort för mej, jag måste ta lite i taget, men jag får ju även den motion som jag behöver. Jag bor ju jättebra och har kommit ut och fått frisk luft, så det har inte varit synd om mej, trots isoleringen. Jag tycker också att det är viktigt med den sociala verksamheten och är man försiktig så kan man träffa andra och på så sätt bryta lite av isoleringen.

Jag har några gånger varit ute och handlat, då har jag tagit bussen till Kallhäll (3 hållplatser) och åkt tider när det inte är så mycket folk ute i kollektivtrafiken. Jag har även tagit kortare promenader med min granne (jag går med rullator). Min granne och jag har också druckit kaffe tillsammans, på varsin sida om staketet.

Jag har haft en del besök, eftersom vi kan sitta ute, vi har kunnat hålla avstånd och varit noga med handhygienen

Jag och min son bilade till min dotter i Skåne, när restriktionerna släpptes om att resa i Sverige, även mitt 14-åriga barnbarnsbarn var med, så jag har även umgåtts med min familj. Vi firade midsommar tillsammans. Dessutom ska jag få mitt 5:e barnbarnsbarn, en pojke, om 2 veckor.

Varma hälsningar från Mona Blomgren