Mona Berg

Man har så många frågor och funderingar under sitt liv som fordrar svar. Men ingen kan eller vill ge svaren.

När jag var 6 år fick jag av en händelse höra när min mamma pratade med en väninna om ett barn hon fött som dog strax efter födseln. Åååå vad jag blev glad. Jag hade alltid längtat efter en syster, och nu hade jag tydligen haft en. Jag minns att jag sprang ut i samhället och berättade för alla vad jag fått höra. Jag förstod ju inte bättre. Lite senare fick jag veta att hon skulle fått namnet Margitta och att hon dog av hjärnblödning och att min farfar hade sagt ”det är väl bara att skaffa en unge till”, men inget mera.

Mamma och pappa pratade aldrig om henne…….

Nu under Corona-tiden har jag börjat släktforska på allvar. Man letar lite här och där och min stora fråga var ju då förstås….. När föddes detta barn. Jag hittade ingenting någonstans. 

Jag hade skickat in DNA-prov till MyHeritage och sen ramlade det in en massa träffar på personer som jag eventuellt var släkt med på nära eller långt håll. Många timmar framför datorn gav till slut ett svar….

DÄR HELT PLÖTSLIGT  i ett släktträd långt långt ut på en gren hittade jag min mamma och pappa och ETT BARN. En dotter, född 4 maj 1942, död 5 maj 1942. 

Min känsla den dagen  blev att jag KÄNDE MIG HEL efter 70 års funderingar, och en annan sak fick jag också svar på, varför jag fick namnet MONA, jag som föddes i januari 2 år senare.

Mona har namnsdag den 4 maj 

Mona Berg