Maj Rosberg

Coronans år 2020

Idag är det 1:sta september 2020.

Jag tänker tillbaka på tiden från 1sta mars. Har mitt liv påverkats av coronan? Spontant säger jag först Nej.

Jag är 80 plus, äldre-äldre. Har inga sjukdomar. Träffar mina nära vänner, på promenad och fika, oftast utomhus eftersom det är sommar. Även barn och barnbarn. Vi håller avstånd.

Både läkare och tandläkare har jag besökt.

I maj flyttade jag till sommarstugan. Här är det långt till grannarna. Om någon vecka flyttar jag hem igen. Så ja, jag tycker, att jag lever precis som vanligt.

FAST barnen skickar barnbarnen för att handla mat åt mig. Snällt! Men tråkigt att inte själv få välja i affären. Åker heller inte kommunalt längre. Och alla aktiviteter upphörde plötsligt. Inga pensionärsträffar, inte ens vandringar. Och ingen squaredans. MEN DÅ visade sig kreativiteten. Dansa virtuellt! Från USA sändes instruktioner både live och inspelat över hela världen. Snart följde Sverige efter. Sedan i april dansar jag ensam, hemma framför datorn varje vecka. Svårt men nyttigt!

NU kan jag också besöka vänner på äldreboenden sedan man införde utomhusbesök. Kultur finns på nätet även om det inte är detsamma som med fysisk närvaro. Det jag verkligen sörjer är att utlandsresan med barnbarnet måste ställas in.

Så har mitt liv påverkats? Ja, men jag tycker inte jag lider. Jag är definitivt inte ensam och isolerad. Jag har det bra och tar vara på livet.

Maj Rosberg