Kerstin Granström

Detta är ett inlägg aktiviteten Coronans år 2020

Som synes vid genomläsning är projektet en fiktiv historia som skisserats under Coronapandemin och som fantiserats ihop av 2 st 70 plussare.

Vi vill med den här historien visa att man kan ha roligt, planera resor och aktiviteter i fantasin! Dessutom hoppas vi kan visa att denna fantasi kan flöda långt upp i åldrarna. 70 plussare är ingen homogen grupp utan här finns ett otal varianter av lekfullhet och stora möjligheter att ha roligt!

Vi hoppas kunna delta i den aktuella Coronans år 2020 och därmed förmedla vår eminenta och lustfyllda världsturné för  en stunds roande läsning!

Med fantasifyllda hälsningar

Kerstin Granström
Lars Grahn

Coronans år 2020

I den helt otroliga tidsperiod vi nu befinner oss i har min vän Lars och jag bestämt oss för att planera för tiden efter Corona. Vi har uppbådat kreativitet och fantasi och har väldigt kul, då vi jobbar på vårt livs projekt för att trots instängdhet pga vår status 70+, planera en omfattande resa runt  om i världen.

Lars har under lång tid haft en dröm om att använda sig av en triangel i musikaliska sammanhang! Han har dessutom kommit fram till att jag skulle kunna vara en tillgång som vokalist i de turnéer vi nu drar upp riktlinjerna för. Skulle det visa sig att min röst inte klarar klimatomställningarna vid de långa resorna vi planerar kan planen revideras och jag fungerar som manager, skaffar artister och planerar turné upplägg, beställer flygbiljetter och hotellrum mm.

Pga den Corona pandemi som råder kommer regeringen i Sverige och även EU att satsa medel på småföretag, på kultur mm för att få igång de ekonomiska hjulen igen efter de svåra ekonomiska kriser som nu är under uppsegling. Vi tror därför att det är sannolikt att vi skulle kunna få pengar i form av att starta ett EU-projekt inom kultursektorn! Några miljoner svenska kronor borde vårt fascinerande projekt kunna vara garant för!!

För att bredda vår artistgrupp har vi även tänkt på Andrea Bocelli, som faktiskt nu i Coronatider gjort en uppmärksammad föreställning. Han är ju dessutom helt blind och skulle besparas lidandet att behöva se sina medaktörer. Våra musikaliska kvalitéer skull denne gigant helt säkert uppskatta!!

I nuläget har planeringen för starten som ska ske i Umeå blivit som följer. När vi nu har köpt våra trianglar på Musikanten för 76:-/st och skrivit klart på vår nyprodktion, så kommer vi att initialt genomföra en generalrepetition vid Östra Station, där vi ska låta våra vackra verk ljuda nedanför min systers balkong på Hoppets gränd.Tillstånd för detta har vi redan utverkat. Vi har dessutom an en tid tillbaka tillverkat nödvändiga visir.

Vår dröm om en världsturné har en start på Operan i Stockholm, när vi läste om hur Gustav 111 mötte döden i form av Ankarström- Tidpunkten för detta var 29 mars 1792.

Detta var ett stort trauma, ett drama som känns som ett känslomässigt avstamp för vår turné. Det känns som att vår turné föddes 1792 och operamiljön är relevant för The Real Triangle Group, vilket blir det officiella namnet för vår enhet, ”det svenska soundet”,

Stickan Andersson har i sin himmel via sin nuvarande konsult, Sankte Per, gett oss ett lån på 500 svenska kronor (skr) med borgen av Stockholms stad.

Via IATA har vi fått ett sk guldkort, vilket berättigar oss gratis flygresor i hela världen med alla flygbolag anslutna till den organisationen.

Turnéen tar oss initialt till NYC, där vi gör en bejublad tillställning för 2 personer. I recensionerna framkommer att dessa 2 personer fick ekonomisk kompensation för det  som beskrivs som ett förskräckligt oljud.

Vi drar vidare till Santa Fe Operan i Mexico City. Där växte Placedo Domingo upp. Hans rykte svärtades ned och i LA 2019 under Metoo rörelsen! Han stöttade emellertid vår konsert och fick därmed positiv cred för sin talang. Han tillförde därmed också viss glans över vår föreställning.

På Teatro Colon i Buenos Aires, Argentina, vilken invigdes 1908 och rymmer 3592 personer, kunde vi konstatera att 8 personer betalt inträde för vår succéföreställning.

Vid den här tidpunkten var våra pengar slut. Vi lyckades hitta ett alternativt transport-medel i form av 4 chilenare som gjorde en jorden-runt-tur med ballong. Då vi var uthungrade gjordes en landning i Tasmanien, där vi bjöds på en excellent lunch i form av enrisrökt känguru. Under lunchen hade emellertid chilenarna dragit vidare och lämnat oss med rester av en gammal kängurugryta.

Pakistan var inlagd i turanéplanen men pga situationen där med gräshoppsinvation på bomullsfälten så kunde vår Qantas-plan inte landa där.

Vi reste vidare till Israel och Jerusalem, men där släpptes vi inte in pga att vårt visum inte kunde verifiera att fönstren i Jerusalems synagogor skulle klara klangen av våra trianglar. Med två stora besvikelser i bagaget drog vi till Peking i Kina.

Mottagandet var varmt och hjärtligt.. Här gjorde vi en bejublad gratisföreställning på Himmelska Fridens torg. Ackompanjerade av vårt välljud gjorde kineserna sina Tai Chi övningar och smorde sina grannar med väldoftende örter och gav alla som så önskade akupunktur.

Bonden King Kong kontaktade oss efter konserten och ville etablera ett samarbete med oss. Han hade kommit fram till att vi skulle kunna hjälpa honom att bli kvitt den apkoloni som härjade på hans plantage. Aporna åt hans grödor och mejade ner det dom inte åt upp. Hans skörd hade de senaste åren minimerats till nästan ingenting.

Vi antog erbjudandet och fick åka rik-shaw till den Kongska plantagen. Vi drog på vår musik optimalt. Efter ett par timmar hade alla apor i panik lämnat plantagen och dragit iväg för att aldrig återvända. Herr Kong var oss evigt tacksam och lovade att starta en stiftelse till vår ära för bekämpande av skadegörelse inom kinesiskt jordbruk. Vi fick också ett engångsbelopp på 25 000 kr.

Pga att Himmelska Fridens torg etablerat en bestående eufori i våra hjärtan och sinnen, så blev den naturliga sluttanken:

Vi avslutar turnén på Himmelska Fridens Torg i Holmsund. På så sätt blev det naturligt att boka en hemresa med Finn-Air till Stockholm och Umeå. På flygplatsen möttes vi av Hans Lindberg, som tackade oss för att vi satt Umeå på världskartan.

Nästa dag tog vi våra cyklar och drog till Holmsund och deras berömda torg, som fått sitt världsberömda namn av den sedan länge hädangångne ortsbon Fredrik Burgman.

Vi hade bespetsat oss på en foramidabel sommarkonsert i juli. Tyvärr var inte naturen preparerad för vår typ av event. Pga det otroliga oljudet vi lyckades prestera den här gången, så vissnade snabbt alla löv. Holmsund och Himmelska Fridens Torg såg ut som en för Floran totalt dödlig pandemi. Inte ett träd var grönt. Inte ett öga var torrt. Vi hade berört både människor och natur på ett sätt vi aldrig kunnat föreställa oss.

Vi hann ju aldrig få några projektmedel för vår turné. Vår plan är nu att med erfarenheterna från densamma planera en ny, där vi förhoppningsvis ska kunna engagera en rad kända artister som tex ABBA, skriva ny musik och köpa mera exklusiva trianglar! Övning ger färdighet och övning har vi erhållit i omätbara kvantiteter under denna fantastiska resa.