Inger Sjöblom

CORONANS ÅR 2020.

Jag är en kvinna som gillar olika aktiviteter, spel, lekar, frågesport, tävlingar m.m. Jag bor i Oxelösund sedan 4år. Har 2 döttrar med familjer. Den äldre bor i England och den yngre här i Oxelösund. I december strax före jul 2019 träffades vi och planerade min 70-årsdag i maj 2020. Det enda jag önskade mej var att få fira denna dag hos min dotter i England, tillsammans med mina döttrar med familjer. Vi bokade då flygbiljetter och jag såg verkligen fram emot min födelsedag.

Sedan efter nyår dök Coronaviruset upp i Kina, Det kommer inte hit till Sverige och Europa tänkte jag då. Ack, så fel jag hade.

Den 25 mars förändrades mitt liv. Min sociala distansering började. Inte träffa barn och barnbarn, inga affärsbesök, inte gå på bio, inte bjuda hem folk m.m m.m. jag kände mig väldigt ensam.

Min födelsedag närmade sig och resan blev det inget av. Jag skulle få fira 70-årsdagen ensam och inga besök.

Så kom denna dag. 

Måste här få berätta att det blev en av de roligaste födelsedagar jag upplevt.

Blev väckt av telefonen vid 8-tiden. Min dotter i England ringde och sa ”GRATTIS, har du fått nåt mail”? ”Nej”, svarade jag yrvaket. ”Jaha, då får du snart ett”, sa hon skrattande. ” Vi hörs, hej då”, sa hon.

Strax efter fick jag mailet. Förutom en fin och gripande grattishälsning från mina döttrar, så fick jag veta att jag under dagen skulle få ett antal mail med utmaningar som jag skulle utföra och redovisa på sociala medier. När en utmaning var redovisad så kom nästa mail. Så här såg utmaningarna ut.

UTMANING 1: Printa ut en (bifogad) mall på en partyhatt med texten JAG FYLLER 69 ÅR OCH 12 MÅNADER IDAG.

Färglägg den, limma ihop och ta en selfie i hatten. Lägg ut bilden på Instagram.

UTMANING 2: Printa ut minst 3 ballonger ( bifogad) som hade ett roligt foto av mej. Sätt upp dessa på köksfönstret så att de syns utifrån. Ta kort av fönstret och lägg ut på Instagram.

UTMANING 3: Lägg upp på Instagram/ Facebook ett foto på dej själv, från varje årtionde du levt. Det var inte det lättaste att hitta. Tog säkert minst en timma att hitta dessa bilder.

UTMANING 4: Fick 12 ord. Lista ut orden genom att kasta om bokstäverna. 

T.ex. SELONUXÖD = OXELÖSUND. Svaren skulle skickas till dottern via WhatsApp.

UTMANING 5: Jag skulle skriva ner ett brädspel/ dataspel för varje bokstav i alfabetet.

Exempel A= Alfapet, M= Monopol, T= Ticket to Ride. Jag fick inte ta hjälp av Internet. (Bara i undantagsfall) Komplett lista skulle skickas via WhatsApp.

Dessutom blev jag kl. 16.00  inbjuden till ett videomöte via Zoom med mina döttrar. Det var bl.a frågesport. Mycket  prat och skratt med döttrar och barnbarn. Mötet höll på ca. 1 timme och avslutades med att jag fick ett fint brev och ett presentkort på ett smycke. 

Alla dessa utmaningar tog mej nästan hela dagen att genomföra. Vid 8-tiden på kvällen hade jag tid att äta middag.

Det var en jättekul dag och jag kände mej inte alls ensam och bortglömd. Mina döttrar var tillsammans med mej hela dagen kändes det som.

En härlig dag som jag aldrig kommer att glömma.

Inger Sjöblom