Inger Eriksson

Min man och jag bor på ett torp med ungefär 1 tunnland tomt. Det finns hallonland, potatisland, grönsaksland och 12 rabatter. Ett växthus, 7 äppelträd, 2 plommonträd, 5 körsbärsträd. Det finns 2 lönnar, 2 lärkträd och 10 björkar samt 6 bergtallar. Det mesta är gräsmatta, som klipps med en åkgräsklippare. Vi är 82 och 76 år, alltså är vi i riskgrupp, allra helst min man, som blir mycket sjuk av en vanlig influensa.

Vi har hållit oss för oss själva, men har talat med våra grannfamiljer, som bor på var sida. Närmast bor en yngre familj med två små pojkar, som är på dagis, så vi har försökt att hålla oss på avstånd. Deras föräldrar har hjälpt till och hållit ordning på dem, samtidigt har vi haft roligt av dem, när de varit hemma och lekt utomhus. På deras tomt har grävts ner en septiktank, så det var också underhållning i ett par dagar.

Hela tiden så har vi arbete med våra odlingar. I skogen har vi motionsslinga på 9 km, den går vi ett par gånger i veckan. På söndagarna har vi gjort små utflykter inom Örebro län. Våra utflyktsmål har varit Oset och Rynningeviken i Örebro, Fagertjärn i Tiveden, Vargavidderna utanför Finnerödja, Skåleklint och Skeppshulta reservatet vid Skogaholm, Snårsjöslingan vid Åsbro, Broby äng och Oxaryggen i Viby, Dovra sjöar utanför Östansjö, Öjamossen i Hardemo. Mest har vi besökt vår fina natur äng Herrfallsäng, där vi följt blomningen från blåsipporna till Rödklint och Ängsvädd som blommade när ängen slogs ut i slutet på augusti.

Varje lördagsmorgon har väckarklockan ringt 5:30 och kvart i sju så har jag cyklat till affären, 3 km bort och veckohandlat. Det har fungerat mycket bra, ingenting har saknats. Jag har många äldre vänner som jag i vanligt fall tittar till, men nu har jag fått skriva istället. Alla klarar inte av att läsa ett brev, så då får det bli ett kort. Jag tar hand om en stavgrupp på tisdagsförmiddagar och snälla människor i den, har letat fram kort ur sina gömmor och givit till mig.

Normalt så tar jag emot kläder, som jag ger vidare till duktiga människor, som kör iväg dem till Baltländerna och Ryssland. Nu när gränserna är stängda, så samlar jag här hos oss så länge, nöden kommer säkert att vara ändå större, när detta är över.

Min man handlar on-line från Apoteket, Clas Ohlsson m.fl. Vid Biltema kommer de ut med varorna, om man ringer när man kommer dit. 

Nu är vi igång med höstarbetena, min man kör ut komposter på potatislandet och jag har börjat samla fröer, samt röja i grönsakslandet, det hand gräver jag och plockar bort allt ogräs. 

Vi har en dotter och måg i Göteborg, som vi inte träffat sedan i julas. I mitten på oktober så äger vi en vecka i anläggningen Capri utanför Strömstad, vi tänkte åka dit, för där går det bra att vara för sig själva, vi får hoppa över en tur till Koster. På ditvägen passerar vi Uddevalla och då svänger vi av mot Fiskebäckskil och besöker dotter och mågs fritidshus, som inköptes i början på året och som vi inte sett. Det är kodlås så vi kan inta vår medhavda lunch där. Ägarna kan komma och heja om de är RIKTIGT FRISKA! Alla måste vara rädda om sig, varje pensionär är också viktig i ett samhälle, oavsett vilka uttalanden, som görs om oss ibland.

Inger Eriksson