Ing-Britt Larsson

Coronan 2020

Corona, corona vad det låter fint, ett ord som jag associerar till något vackert, en vacker blomma. Ack vad jag bedrog mig, det var ett väldigt farligt virus som heter Covid 19 och drar som en löpeld över världen.

Jag har nu hållit mig inne i flera månader, har hjälp med inköp och sitter mest inomhus eller på min balkong. Är i övrigt ut någon gång, men inte på affärer eller liknande. Då det gäller affärer vet jag inte vad jag skall göra/bete mig när jag kommer in i butiken, kommer nog vara ganska vilsen.

Första delen av coronapandemin hade svt play ”Den stora älgvandringen”, tur att den fanns. Hade på play nästan hela dygnet och gick från och till för att titta. Efter dessa sändningar vart vädret bättre och bättre så då vistades jag på balkongen.

Saknar alla aktiviteter jag brukar delta i genom PRO. PRO har ställt in det mesta eller förändrat, tänkt om/tänkt nytt, genom att bla ha lunchlådor från hotellet en gång per vecka. Ett bra alternativ men får inte träffa övriga medlemmar. Maten levereras till din dörr och du äter i egen hemmiljö. När jag får lunchlådan försöker jag duka lite trevligt när jag äter.

Nu har det gått ca ett halvt år av Covid 19 och därmed uppmaningarna ”tvätta händerna och håll avstånd”. Önskar och hoppas att allt snart är över så jag bla kan få krama den jag vill.

Ing-Britt Larsson

PRO Kalix