Gunnar Axelsson

Coronans inverkan på våra liv

Hej alla pensionärer och andra intresserade!

Jag heter Gunnar Axelsson och bor med min fru Anita i en HSB-lägenhet i Sandviken Hit flyttade vi 2015 efter att ha bott i villa från 1972.Anledningen till vår flytt var att jag drabbades av Parkinsson och tyckte det blev för jobbigt med skötsel av hus och trädgård.

Detta Coronaår började ganska bra men sedan började problemen komma. Först fick jag svullnad i knävecken Det kallas bakercysta. Besökte hälsocentralen och ordinerades smärtstillande men det hjälpte inte så mycket.

Dessutom fick vi på grund av coronan avbryta vår engelskakurs som jag deltagit i genom PRO i Sandviken.

I början på mars ökade ju antalet coronafall och och

samtidigt fick jag tid för gråstarroperation i Bollnäs. Tiden gick och jag trodde att dom skulle skjuta på operationen så jag ringde till Aleris i Bollnäs och fick då bekräftat att dom opererade som vanligt därför att dom bara utför planerade operationer och inga akuta.31mars åkte jag upp till Bollnäs och fick båda ögonen opererade för gråstarr.

Min släkting Bengt ställde upp och körde mig tur och retur. Operationen gick bra även om det var litet suddigt på hemvägen Jag trodde inte att det skulle bli så mycket

bättre som det blev. Själva har vi försökt leva efter dom

föreskrifter som angetts. Handlat mat har ett av våra barnbarn, Julia skött om och det har gått jättebra.

Vi har en stuga i Kringelfjorden i norra Dalarna men vi har inte varit dit på det här året vilket är ovanligt. Vi hoppas kunna åka dit på sensommaren. Det som krånglade till det var att jag vid ett läkarbesök fick reda på att mitt hjärta gick för långsamt. Efter ett långtidsEKG bestämde läkarna att jag behövde en pacemaker. 17 juni genomfördes operationen. Det var i stort sett smärtfritt och efter 3timmar fick jag åka hem. Om några veckor blir det återbesök för att kolla hur det fungerar. Tiden hemma består av att bland annat lösa korsord samt några korta promenader och fika utomhus med grannar. Dessutom har jag deltagit i en skrivarkurs anordnad av PRO-s Folkhögskola. Tyvärr fick vi pga coronan genomföra sista träffarna via datorn men avslutningen genomfördes i Gruvstugan i Högbo med soppa och kaffe med dopp Vår utmärkte lärare Tord Andersson delade ut diplom till alla deltagare.

När det gäller kontakten med barnbarn så har vi ju så klart inte kunnat kramas som vi brukar .Julia som handlat åt oss har efter säsongsjobb i Kungsbergets skidanläggning fått anställning inom vården i Sandviken och får nu lära sig hur man handskas med coronan när dom gör hembesök.

Ett annat barnbarn Oscar bor i Enköping så honom får vi ha kontakt med via telefon.

Sedan har vi Mathilda som har fått jobb på Skistar i Sälen och hon har precis varit hemma i Gävle på semester. Samtidigt fyllde hon 30 år och eftersom Julia fyllde 20 så kunde vi bjuda båda två på mat på en uteservering där vi kunde hålla ordentliga avstånd. Det kändes bra att vi kunde träffas en stund och notera att dom mådde bra och få prata litet.

Nu hoppas vi att coronan avtar i styrka och att vi kan återgå till normala rutiner. Håll ut. Håll avstånd.

Hälsningar utan coronavirus

Gunnar Axelsson