Gunilla och Gunne Fahlström

Min upplevelse med Coronan!

Jag och min man befann oss på Gran Canaria när allt hände, vi bor där halva året.
Detta för att vi båda har problem med hälsan.
Vi hade den 15 Mars tagit en biltur runt ön med norska vänner för att visa hur fint det är, hur varierande denna ö är och så vacker.  Det finns annat än badstränder att upptäcka.
Vilken tur vi hade för dagen efter, den 16 Mars,  fick vi utegångsförbud.
Man fick bara gå och handla mat i närmaste butik och gå till närmaste Apotek. Vid ingången stod polisen och spritade våra händer och gav oss även inspritade pappersdukar att torka av handtaget med. Självklart hade vi både munskydd och plasthandskar.
De som hade hund fick gå ut men bara utanför huset.
Det var många som lånade hund, men det uppdagades och det blev höga böter.
Behövde man ta Taxi så var det EN i varje bil, trots att man bodde tillsammans och sov i samma säng så fick man endast var EN person i Taxin, med munskydd och plasthandskar.
Det som var bra med denna karantän var att det blev inte så många sjuka, så de skötte det bra även om man tyckte att det var trist att sitta i karantän i 7 veckor som vi fick göra innan vi fann ett sätt att ta oss hem till Sverige.
Norrmännen flydde i panik till flygplatsen där det var kaos, en del fick vända tillbaka då de möttes av inställda flyg.
Vi hade många inställda flyg till Sverige innan vi hittade ett sätt att ta oss hem.
Tack vare en vän som hämtade oss vid gamla Svinesundsbron och med samtal med tullen, så löste det sig med vår hemresa. Från GC till Oslo där alla blev stoppade för att ta tempen, sedan Taxi till gränsen där vår vän mötte upp med bil. Han körde oss till Göteborg där vår bil stod så att vi kunde fara resterande 5 mil hem.
Vilken Lycka att vara hemma, att kunna gå ut på en promenad, med mask till en början och sedan har vi hållit det avstånd som alla borde göra.
Vi kom hem den 3 Maj och min dotter skulle ha barn den 5 Maj, så det var lite nervöst om vi skulle hinna hem.
Barnbarnet kom den 14 Maj och allt gick bra och den 18 Maj firade vi min mamma som fyllde 96 år och bor hemma i sitt hus.
Jag har sytt masker till mamma för hon är så irriterad på att Hemtjänsten inte har munskydd när de går in till henne. Detta tycker jag också är märkligt då de går till flera äldre som i sin tur får besök av släkt o vänner (förhoppningsvis) och då vet man inte vilka smittor som Hemtjänsten drar med sig.
Mamma har även städtjänst men då Hemtjänsten har bytt till ett annat bolag med flera olika personer så vill hon inte ha in de så hon städar så gott det går själv. Tvättar och stryker trots sina 96 år.
Ja, detta är ett år som man kommer att komma ihåg, både glädje och sorg.
Man kan väl säga att det enda som har blivit bra och positivt är att Miljön har blivit friskare, den har verkligen återhämtat sig. Så man kanske skall ta lärdom av det.
Vi borde kanske inför några veckor om året med flygförbud och då kan all flygpersonal vara lediga. Bara en tanke för Miljö och Djurliv.

Gunilla och Gunne Fahlström